OM ADK

Askvoll Dataklubb har eksistert siden 1995. Klubben tilbyr et rusfritt alternativ for ungdom og har siden oppstarten arrangert datatreffet Xstream Gathering (XG). Treffet tilbyr ungdommen i Askvoll, og de omliggende kommunene, en alternativ arena der man kan møtes og sosialiseres.

 

I dag består klubben av et styre på 8 medlemmer i alderen 18-28, i tillegg til en rekke personer som bidrar som crew under XG.

Dataklubben har siden starten fått sporadisk støtte gjennom lokale støtteordninger. Vi har også fått god hjelp ved enkelte treff av private sponsorer. I 2011 fekk vi hjelp av Relacom til å etablere fiberforbindelse mellom sentralen til Enivest og samfunnshuset i Askvoll. Kombinert med sponsing frå Enivest blei vi med det den første fiberkunden i Askvoll kommune. Avtalen har seinere blitt oppgradert og i dag sponser Enivest Xstream Gathering med 1000Mbit linje 🙂

 

Klubben har også hatt en tradisjon for å arrangere turneringer på treffa. I det siste årene har vi satset mer på det. Med hjelp fra Ungdomsrådet kunne vi i 2015 for første gang stille med pengepremier i vår Counter Strike turnering. Vi ønsker å plassere Askvoll Dataklubb og kommunen på kartet i 2016 ved å holde større treff og tilby enda heftigere premier i vår Counter Strike turnering.